Klopt het of klopt het niet?

En dan heb ik het niet over je hart….maar wat ben je in hemelsnaam aan het aanmodderen!

 Je kon de klok erop gelijk zetten…elke vakantie liep ik over van de ideeën, ik ga een kleinschalige camping beginnen, ik ga oldtimers restaureren, ik ga dit of nee dat…Mijn vriendin werd er soms gek van, en terecht. 

Waar mijn hoofd normaliter elke dag overliep van alle vergaderingen, mails, belletjes en moetjes kreeg mijn hoofd in de vakanties “de ruimte” om te fantaseren over de dingen die ik eigenlijk veel liever wilde doen. Waar ik een fijn gevoel van kreeg en op mijn eigen manier en tempo zou kunnen doen. 

Die ratrace paste helemaal niet bij wie ik ben. Ik wil de tijd nemen voor mensen, voor problemen en voor keuzes die voorbij komen. Ik ben daar gewoon niet voor gemaakt (kom ik in een andere blog een keer op terug 😉).

Maar waar moest ik in vredesnaam beginnen als ik iets anders wil maar niet weet wat?

 Ik volgde Bas Smeets al een tijdje op social media. Hoe hij de dingen duidde vond ik zo verhelderend. Ik voelde me gezien en gehoord. Telkens als ik iets las wat Bas deelde dacht ik oh ja precies dat. Oh dat ervaar ik ook, en die herkenning ging jaren zo door..

 Jaren van aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling gingen voorbij maar een drastische verandering waar mijn hele lijf om schreeuwde bleef uit. Die saboteur op mijn schouder had me in zijn macht.

 Maar waarom ondernam ik dan geen actie?

 Heel lang was ik er niet klaar voor om in het diepe te springen en wilde ik wachten tot het wel weer ging of beter werd…tot het niet meer ging. 

 Ik kwam er later achter dat in mijn hoofd een aantal hobbels al lang duidelijk waren. De grootste hobbel voor mij was het financiële aspect (financiële onzekerheid). Alleen daar aan denken gaf me zoveel onrust. Onbewust was ik daar ontzettend veel mee bezig. Dat kostte me zoveel energie! 

Toen voor die grote hobbel en onzekerheid “ineens” oplossingen waren voelde ik vrijwel geen (veel minder) belemmeringen en nam ik een aanloop en sprong…in het diepe.

Begin bij het begin… 

Zelf heb ik ook Het Passie Profiel traject gevolgd, Ik neem je graag mee hoe dat ging.

Wat een euforie heb ik beleefd toen ik voor me zag hoe mijn leven eruit kon zien. Kan dat echt, al zou het maar de helft zijn en geeft het me de vrijheid waar ik zo naar verlangde dan zou ik echt al super blij zijn.Het was in eerste instantie een ontdekkingsreis naar mezelf. Het werkt als het ware van binnen naar buiten.Ik begon die ontdekkingsreis met loslaten van wie ik niet was: Mijn werkverleden, opleiding, aangeleerd gedrag en de overtuigingen over mijn werk en inkomen. Want zolang ik toch zou blijven vasthouden aan die overtuiging bleef ik doen wat ik deed en krijgen wat ik kreeg, en dat was geen (werk)geluk.

Mijn CV leek op papier om door een ringetje te halen maar ik voelde me er eigenlijk alleen maar door gevangen.
In werkelijkheid past die CV niet meer precies bij wie ik werkelijk wilde zijn als persoon.

Dit proces alleen al heb ik als transformerend en uitdagend gezien.

 Zodra ik het antwoord had op de vraag: Wie ben ik, werd het veel gemakkelijker om door te gaan naar de volgende vraag: ‘Wat wil ik?’. Ik heb nu namelijk veel sneller door wat wel of juist niet bij me past.

Er zijn tegenwoordig ontelbare manieren om inkomen te genereren. De beroepen uit de beroepskeuzetesten van vroeger en traditionele loopbaanbegeleiding zijn gebaseerd op hokjesdenken en dat past niet meer bij mij. Ik ben als persoon natuurlijk uniek en niet in een hokje te plaatsen. 

Het Passie Profiel ging mij niet vertellen wat ik zou moeten gaan doen, maar heeft mij met een coach geholpen om alle antwoorden uit mezelf te halen en mijn eigen hokje te creëren.

 Dat heeft er voor gezorgd dat ik stappen heb durven zetten met een plan voor 3 maanden Kleine stapjes die behapbaar voor mij waren. Ik stopte met (veel) twijfelen, de stapjes werden 1 voor 1 afgevinkt. Mijn saboteur op mijn schouder heeft geen weerwoord meer want: “Er ligt een plan met concrete acties!”, betrouwbaar toch!

Ik weet beter wie ik ben, wie ik wil zijn, wat ik wil uitstralen. 
Ik ben mijn eigen onderneming gestart.
Ik trek leuke mensen aan. 

Inmiddels heb ik een nieuwe actielijst en ben weer aan het afvinken.
Dat geeft veel meer vertrouwen dan wanneer iemand anders jou vertelt wat bij je past.

Wat is voor jou de grootste hobbel? 
Waarom onderneem jij geen actie?
Wat heb jij nodig om de laatste hobbels glad te strijk

Klaar voor jouw eigen Passie Profiel?

 Wil je meer over mij of Het Passie Profiel weten of gewoon even met me sparren?
Dat kan, klik hier voor het maken van een afspraak of kijk op mijn website!

Ik kijk er naar uit om te ontmoeten!Is dit nu later?

Is dit nu later?

“Is dit nu later als je groot bent
ik snap geen donder van het leven
ik weet nog steeds niet wie ik ben”

Lees meer
Stilstaan

Stilstaan

Sta jij wel eens een keertje stil om je af te vragen ben ik met de goede dingen bezig?
Neem jij jezelf wel serieus genoeg?

Lees meer
Jorg Schennink

Plan hieronder direct een kennismakingsgesprek.