ballen Disc

Wat levert DISC op?

Kennis en een persoonlijke analyse van het DISC model biedt de mogelijkheid om jezelf, medewerkers, collega’s, partner en klanten beter te begrijpen. Hierdoor kun je beter aansluiten op ieders persoonlijke behoeften, conflicten voorkomen of verminderen.

N

betere onderlinge communicatie

N

diepgaand inzicht in de eigen persoonlijkheidsstijl

N

conflicten oplossen of voorkomen

N

onderlinge verschillen te waarderen

N

positiever en effectiever samenwerken

De kracht van het DISC-instrument zit hem in de eenvoud zonder af te doen aan de complexiteit van mensen. DISC is een instrument dat wereldwijd wordt gebruikt en dus bij internationaal opererende bedrijven kan worden toegepast.

Wat is DISC?

DISC is een gedrags instrument, gebaseerd op de DISC theorie van psycholoog William Moulton Marston. Deze is gericht op vier verschillende gedragsmatige eigenschappen: Dominantie (Rood), Invloed (Geel), Stabiliteit (Groen) en Conformiteit (Blauw).

DOMINANTIE (rood)

INVLOED (geel)

STABILITEIT (groen)

CONFORMITEIT (blauw)

Deze theorie werd vervolgens door de industriële psycholoog Walter Vernon Clarke ontwikkeld tot gedragsmatige assessment tool. Het is geen persoonlijkheidsassessment. DISC laat het gedrag van een persoon in een bepaalde omgeving zien.

Heron Coaching

Werken met DISC

Het werken met DISC begint altijd met het maken van het eigen DISC persoonlijkheidsprofiel. Hiervoor vul jij een vragenlijst in. Het invullen van de vragenlijst gaat online. Belangrijk hierbij om op te merken is dat:

R

DISC is geen test

(er is geen goed of fout)

R

De uitkomst is gebaseerd op de persoonlijke waarneming van jezelf

R

Er zijn geen slechte profielen

Op basis van de gegeven antwoorden wordt een persoonlijk rapport met uw DISC persoonlijkheidsprofiel opgemaakt. Bekijk via de button een voorbeeldrapport. Het DISC instrument wordt door mij met name gebruikt voor: Persoonlijke ontwikkeling & Teamontwikkeling en teambuilding

Het DISC Profiel:

R

Kennismaking

Kennismakingsgesprek om te weten te komen wat je uit het profiel zou willen halen en waarom.

R

DISC Assessment

Adhv een online vragenlijst

R

DISC Gedragsanalyse

Zeer uitgebreid rapport van 35 pagina’s met daarin:
Je sterke punten en motivaties
Communicatietips
Potentiële gebieden voor ontwikkelingen
Toepassingen van DISC

R

Online coachingsgesprek

Een-op-een sessie van 1,5 uur met mij als gecertificeerde DISC Specialist om je persoonlijke analyse te bespreken.

R

Maatwerk in onderling overleg mogelijk!

(bijvoorbeeld live gesprekken, wandelcoaching, coaching op de boot, een dagdeel samen op pad om uit de sleur te raken, etc)

Introductieprijs € 197,-

Wat komt er daarna…

Afhankelijk de uitkomst van het DISC profiel en de een-op-een sessie kunnen we de samenwerking uitbreiden naar je persoonlijke wensen en behoeften. Je krijgt altijd een duidelijke offerte vooraf.

Jorg Schennink

Jorg Schennink